Fedőréteg oktatótáblákhoz

térképek felületére, és bővíthető felületű összecsukható tábla.

  • A megoldott probléma:

A fedőréteg lehetővé teszi oktatótáblák és térképek felületére kiegészítő feliratok, jelek, rajzok stb. elhelyezését íróeszközökkel és ragasztható elemekkel anélkül, hogy maradandóan megváltoztatná azok felületét.

  • Meghatározás / bemutatás:

A fedőréteg, átlátszó borítóelemet, rögzítőszerkezetet és összecsukható táblát tartalmaz.


Az átlátszó borítóelemhez egy rögzítő szerkezet van kapcsolva, amely csatlakozik egy térkép vagy egy oktató tábla széléhez.
Az átlátszó borítóelemre íróeszközökkel és ragasztható elemekkel kiegészítő feliratok, jelek, rajzok stb. kerülnek elhelyezésre.

Az átlátszó borítóelem hajlékony anyagból készül. Egy tartóelemre van felcsévélve, melyről az átlátszó borítóelem az oktató tábla vagy térkép felülete elé húzható. A használat után a tartóelem végére rögzített tárcsával felcsévélésre kerül.
Egy másik konstrukciós megoldással az átlátszó borítóelem merev anyagból készül. Egy rögzítőszerkezettel van ellátva amellyel csatlakozik az oktató táblához fixen szerelve.
Így a cserélhető oktatóábrák az átlátszó borítóelem alá csúsztathatók.

  • Alkalmazás:

Oktatási létesítményekben a tanórákon használható, oktatótáblákra térképekre helyezhető.
A napi számonkéréskor hasznos segédeszköz, egy részben előnyomtatott oktatóábra, táblázatra vagy „vaktérkép”-re helyezett átlátszó fedőréteg melyre a diákok felrajzolhatják a hiányzó részleteket.
Kisgyermekek számára egyszerű pírtakarékos lehetőséget biztosít figurák, számok, betűk írásának begyakorlásához.

  • Előnyök:

Az átlátszó fedőréteg lehetővé teszi információs és oktatótáblák valamint térképek felületére kiegészítő feliratok, jelek, rajzok stb. elhelyezését íróeszközökkel és/vagy ragasztható elemekkel anélkül, hogy maradandóan megváltoztatná azok felületét.
Meggyorsítja a számonkérés előkészítő munkáit, az élőre nyomtatott többször felhasználható oktatóábrák, teszttáblázatok „vaktérkép” használatával, és papírtakarékos megoldást eredményez.

Az oktatótáblákon az átlátszó fedőréteg cserélhető, mely lehetővé teszi előre elkészített különböző feliratokkal, jelekkel, rajzokkal, ragasztható elemekkel stb. ellátott átlátszó fedőrétegek használatát.

Az átlátszó fedőréteg gyors csatlakozást biztosító rögzítőszerkezete lehetővé teszi, az iskolákban készleten lévő bármelyik oktatótáblára vagy térképre a használat előtti felszerelést, megtakarítást eredményezve azzal, hogy több bemutató eszközhöz elegendő egy átlátszó fedőréteg.

© A dokumentációban foglaltak szellemi tulajdonjogával dr. Lukács Manuéla rendelkezik.

%d blogger ezt kedveli: